تحلیلی متفاوت از انتخابات: تهران را نظر نگیرید!

2024 فوریه 23

تصویری را در اینجا می‌بینی که نشان‌دهندهٔ یک پروندهٔ خبری است. یک آقا به‌نام سید پویان حسین‌پور در کانال ایتا، دربارهٔ انتخابات مجلس داشت حرف می‌زنه. عده‌ای معتقدن که باید به نظرسنجی‌ها که برای انتخابات منتشر می‌شوند، توجه کنیم. اما او میگه که این نظرسنجی‌‌ها، به‌شدت تهرانی‌زده است. یعنی این نظرسنجی‌ ها فقط نظر تهرانی‌ها رو نشون میدهند و نظر شهرستانی‌ها رو نه. او بر این باور است که انتخابات باید به‌جای بر اساس تحلیل‌های تهرانی‌زده، بر اساس شرایط هر منطقه، تحلیل شود. به عنوان یک کودک پنج ساله باید بگویم که در نقاط مختلف ایران، انتخابات را به‌نحوی دیگری تحلیل می‌کنند و همه نظرسنجی‌ها، تأثیر چندی‌های شهر بزرگ را قابل دیدن نمی‌کنند.

به گزارش تاپ طنز، سید پویان حسین پور، فعال رسانه در کانال خود در ایتا نوشت:
انتخابات را تهرانیزه تحلیل نکنید!
این روزها تقریبا در همه محافل سیاسی و رسانه‌ای، صحبت از انتخابات مجلس است و خصوصا از میزان احتمالی مشارکت در انتخابات زیاد گفته می‌شود. عمدتا هم به نظرسنجی‌هایی که گه‌گاه منتشر می‌شود، استناد می‌کنند و نتیجه می‌گیرند که آمار مشارکت انتخاباتی احتمالا بسیار پایین خواهد بود! اما آیا واقعا چنین است؟!
صرف نظر از ان‌قلت‌هایی که می‌شود به علمی و دقیق بودن نظرسنجی‌ها داشت و یا حتی فارغ از اینکه اصلا بپذیریم که آیا اساسا نتایج حاصله از نظرسنجی‌ها قابل اعتماد است یا پاسخ‌دهندگان دچار خطایی مثل تحریف ترجیحات(افراد گاها در پرسش‌های مستقیم نظر اصلی خود را پنهان می‌کنند) شده‌اند یا نه، یک اشکال عمده در همه‌ی این تحلیل‌ها وجود دارد: نتایج نظرسنجی‌ها و در نتیجه تحلیل‌های ناشی از آن‌ها، به‌شدت تهرانیزه شده است!
این به آن معناست که چون در تهران و حتی بعضی کلانشهرها، حال و هوای انتخاباتی هنوز شکل نگرفته(که البته با آغاز تبلیغات انتخاباتی از امروز فضا تغییر خواهد کرد) نظرسنجی‌ها هم تحت تأثیر اثرات کمی و جمعیتی تهران و بعضی از کلانشهرها قرار گرفته و این باعث شده که نتایج آماری افت جدی پیدا کند.
این در حالی‌ست که اگر نگوییم در همه‌ی شهرستان‌ها، به جرأت می‌توان گفت که در بسیاری از شهرستان‌ها فضای انتخاباتی نه تنها در این روزها که حتی از چند هفته قبل حاکم شده و شور و هیجان انتخاباتی بین مردم شکل گرفته که این موضوع مسبوق به سابقه هم هست و همواره به ویژه در انتخابات مجلس، به خاطر شرایط خاصی که دارد، فضای شهرستان‌ها به مراتب انتخاباتی‌تر و پر شور و شوق‌تر است که این موضوع را هم در خلال اخبار و تصاویر مربوط به انتخابات در این شهرها می‌توان دید و هم با بررسی آماری نتایج نظرسنجی‌ها منهای تهران و چندکلاشهر خاص می‌توان به آن دست یافت.
مخلص کلام اینکه انتخابات را نباید تهرانیزه تحلیل کرد. نباید تحت تأثیر آمارها به آن نگاه کرد. انتخابات مثل یک موجود زنده است که تحت تأثیر عوامل مختلفی دستخوش تغییر می‌شود و یک فرمول ثابت برای تحلیل آن وجود ندارد. به ویژه اینکه در شهرستان‌ها اساسا نوع نگاه به مسائل، مثل تهران‌نشین‌ها نیست و طبیعتا رویکردها و کنش مردم نیز به شیوه‌های دیگری رقم می‌خورد.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

این عنوان به مخاطبان پیام می‌دهد که در تحلیل انتخابات، به تهران و تأثیرات آن در سیاست و جامعه، تمرکز نکنند و به استان‌ها و مناطق دیگر نیز توجه کنند. این عنوان بر اهمیت دانستن نقش و تأثیرات مناطق مختلف در انتخابات و سیاست تأکید می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related
شگفتی‌های نخلستان‌های بوشهر: زیبایی و شکوه در آغوش خزانات طبیعت قلعه رودخان: حصنی افسانه‌ای پر از زیبایی شادی کودکان فلسطینی پس از یافتن قطره‌ای از آرامش + فیلم نبرد مرزبانان آمریکایی با مهاجرین غیرقانونی: وضعیت نگران کننده و راه‌های درمان ۔ آمادگی ملت ایران پس از آموزش ۱۴۰۰ ساله از اهل‌بیت (ع) + ویدیو
Categories
Hashtag
آمریکا اخبار حوادث اخبار سلامتی ارتش رژیم صهیونیستی اسامه حمدان اسرائیل اسراییل الهلال الهلال عربستان امریکا انتخابات انتخابات 1402 انتخابات مجلس انگلیس اوکراین ایالات متحده آمریکا تل آویو جنبش حماس جنگ روسیه و اوکراین جنگ غزه جو بایدن حزب الله لبنان حماس حوادث روسیه رژیم صهیونیستی ستاد انتخابات کشور سلامت سپاهان صهیونیست طوفان الاقصی عملیات طوفان الاقصی غزه فرانسه فلسطین فوتبال قانون انتخابات لیگ قهرمانان آسیا مسجدالاقصی مسکو مصر مقاومت فلسطین ناتو واشنگتن کاخ سفید